Huuvahaaveita

En enää edes muista, onko infernaalisesta paskamyrskystä keittiöremontistamme kulunut nyt kolme vai neljä vuotta, mutta vihdoin aika alkaa olla kypsä homman loppuun viemiseksi. Joululomasta saamallani puhdilla aloin vihdoin selvittämään kesken jäänyttä huuva-asiaa. Lieden ja kaminan yltä jäi puuttumaan liesituuletin, huuva ja _valot_ saatuani päähäni haluavani lasikuitutapetin takaa löytyneeseen tiilimuuriin mittoihin teetetyn vanhanajan kulmahuuvan.

Tekijää ei meinannut löytyä, sillä muutama tapaamani peltiseppä aloitti keskustelumme No miten SÄÄ sen liesituulettimen aattelit sinne kiinnittää tai mites ne sähköt sinne sen sisälle tulee tai muilla kryptisillä kysymyksillä, joihin olisin toivonut vastausta heiltä itseltään. Että helvetistäkö mää tiiän, emmää ollu seppä syntyessäni, mutta sää oot ny! Yksi seppä kävi meillä kerran kahvilla ja katosi sen jälkeen kuin muurarimme, paitsi toisin kuin muurari, seppä ei koskaan tehnyt comebackia!

Niinpä huuvan hommaaminen on tuntunut vaikeahkolta ja olen siirtänyt asiaa vuosi kerrallaan. Pikkuhiljaa pimeässä nurkassa kokkaamisesta on tullut superskilssimme ja muurissa ammottava hormiaukko on vetänyt sen verran, ettei käry ole haitannut liiaksi. Välillä olen meinannut retkahtaa moderniin, valmiiseen uuteen huuvaan, mutta lopulta olen aina malttanut mieleni.

P7180003.JPG

JA NYT! Uuden vuoden aiheuttaman ryhdistäytymisen seurauksena heti ensimmäisenä maanantaina toiveikkaana soitin sepälle, joka oli joulutorilla (toissa vuonna) antanut käyntikorttinsa. Juuh, hoituu. Tehään sellanen.

Tällä viikolla seppä saapui jo mittauskäynnille kuuntelemaan toiveita ja sanoi homman onnistuvan ja kertoi, miten sähköt, kiinnitykset ja maalaukset kannattaisi tehdä ja kertoi tietävänsä, missä ja millä hän voi huuvan maalauttaa jne. Sanoi tsekkailevansa sopivia liesituulettimia sekä lähettävänsä tarjouksen ja tarkempia suunnitelmia ensi viikolla. Hienoa, että olen kuitenkin lykännyt tätä asiaa vuodesta toiseen, koska se on niin äärettömän hankalaa monimutkaista!! 

Noh, siinä mittaillessamme ja miettiessämme huuvaa, tuli väri puheeksi. Kaikki nämä pimeässä kokkaamani vuodet olen ollut varma, että haluaisin valkoisen vanhanajan huuvan. Valkoinen sopisi värikkään keittiön ovilistoihin, kattoon, valkoiseen string-hyllyyn ja olisi muutenkin raikas ja selkeä väri.

Mutta mutta.

Selatessamme sepälle keräämiäni referenssikuvia vanhoista kulmahuuvista, yllättävästi tykästyin vanhaan vaaleanvihreään huuvaan. Jopa aloin miettiä, sopisiko haalean vaalea vihreä, vähän minttuun taittava väri, kreisikeittiöömme… Ja nyt valkoinen vankka suunnitelmani on hapertunut epämääräiseksi vaiheiluksi ja puljaamiseksi miettiessäni, olisiko yksi uusi väri keittiössämme ihan liikaa vai juurikin ihan täydellinen?

Jotenkin tuntuu, että haalea vanha vihreä saattaisi jopa yllättäen sopia kukkakeittiön värien kaanoniin. Toisaalta valkoinen olisi ihana valoisa, selkeä ja raikas. Mutta voi vihreäkin olla raikas ja sopia vanhaan tyyliin, kun taas toisaalta sitten…

Ehkä tätä väriä pitäisi miettiä vielä vuosi pari.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Lisää kuvia keittiöstä:

No se keittiö!

Share

27 kommenttia

 1. Huuva kirjoitti: Vastaa

  Olen onnistunut elämään melkein 28 vuotta kuulematta kertaakaan sanaa huuva, kiitos sivistävästä postauksesta. Ja ennenkaikkea kiitos muistutuksesta, että haluan jatkossakin asua onnellisesti vuokralla, ainakin seuraavat 28 vuotta. Vaikka mintunvihreällä ja kukkakuosilla sisustamiseen haksahtaisin keittiörempassa luultavasti itsekin, täältä siis ääni haalealle vihreälle, hep!

  Ihanaa viikonloppua ja onnea rrrojektiin !

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, aina oppii jotain uutta 😀 Ja joooh, voihan remppa remppa. Oli kyllä parin vuoden tauko ihan paikallaan ennen kuin jaksoi edes ruveta suunnittelemaan ja soittelemaan, huoh! Katsotaan, miten etenee..
   Ihanaa viikonloppua sinne myös!

 2. Tsubu kirjoitti: Vastaa

  Vanhanajan vaaleanvihreä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   🙂

 3. Ankkurinappi kirjoitti: Vastaa

  Oih, tulee varmasti hieno! Onnea ammattimiehen löytämisestä, ne on harvassa.

  Jos ette ole kyllästyneet tuohon tapettiin, ette varmasti kyllästy vihreään huuvaankaan. Miksi ottaa varman päälle valkoisella, more is more!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, kyllä more is more on ollut vahvasti tuon keittiön teema 😀

 4. Lottovoittl kirjoitti: Vastaa

  Äänestän merenneidonvihreää, jolla kaiken säätämisen jälkeen vedettiin meidän pönttöuuni – ja tuli sairaan hieno. Ei valkoista missään tapauksessa, se on ihan liian moderni ja likaantuva väri.

  Onnea rojektille!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kuulostaa ihanalta pönttikseltä!! <3

 5. K kirjoitti: Vastaa

  Mä äänestän valkoista!

  (Mitä turhaan mietit vuosia. Anna lukijaraadin valita.)

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin, ite mietin kaikki nämä vuodet, että valkoinen olisi paras. Edelleen, se on hyvä vaihtoehto, mut mut..

 6. Jiipee kirjoitti: Vastaa

  Eikös huuvan vihreän sävyn voisi poimia kukkatapetista? Kävisi kivasti yhteen 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Mietin sitäkin vähän,mutta en halua niin ”räikeän vihreetä” enkä mätsi mätsiä..vaan jonkun vähän herkemmän..hmm..

 7. Viivey kirjoitti: Vastaa

  Vanhanajan vihreä/minttu ehdottomasti!! <3

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   🙂

 8. Stellina kirjoitti: Vastaa

  Go for the mintunvihreä, absolutely!!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä alan tässä taipua siihen ainakin näiden kommenttien perusteella 😀

 9. Mari T kirjoitti: Vastaa

  Ihania värejä! Lisää vaan minttua ja muita! Kerttakaik kaunis keittiö. Terv. Ns. Värihullu

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Haha, kiitos paljon ihanasta kommentista 🙂 Kyllä minttu houkuttaa!

 10. Kukkatapetin haalein kukka on (ainakin puhelimennäytöltä katsottuna) hyvin lähellä haalean vihreää. Sille ääni! Voi että, siitä tulee varmasti hieno. Ihanaa, kun löysitte tekijän!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JOo, se on haalea / vaalea vihreä, mutta mielessä on sellanen inasen mintumpi, kylmempi väri, joka sinertää vähän.. Pelkään, ettei tule ihan reggae-köökki muuten 😀

   Ja niinpä, toivottavasti tämä nyt etenisi. ainakin vaikutti hyvältä näin alkuun 🙂

   1. Mut reggae-keittiö ois kyl kova! Ei oo joka jätkällä tai jokaisessa Avotakan numerossa ?

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     Katotaan, niin SEURAAVASSA Avotakassa on joko reggae-keittiö tai sitten mintunvihreä huuva!! 😀

 11. Sinkkone kirjoitti: Vastaa

  Hmmmm. Kyllä mä nyt lähtisin tolle mintulle/vaaleen vihreelle linjalle myös.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Noniin..Ehkä pitää alkaa yhessä selaan värikarttoja 😀

 12. Saija kirjoitti: Vastaa

  Me tehtiin keittiöremontti 2012-2013 ja saatiin huuva paikoilleen viime talvena. Tosin sitä ei ole vielä maalattu, eikä lamppuja ole kytketty. Ehtiihän tässä. Pimeisiin kattiloihin kurkisteluun tottuu.

  Väriäkään ei ole päätetty, mutta huuva on yllättävän kiva ihan vain teräksisenä. Sellainen industrial-henkinen. Saa ehkä odottaa maalia vielä muutaman vuoden.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Onnittelut asennetusta huuvasta!! Mää aattelin repästä ja tilata sen sepältä maalautettuna, jottei jää se vielä roikkumaan 🙂

   Rosterinen kuulostaa myös hienolta, jossain hetkessä kun jo saamattomuuksissani mietin uutta huuvaa (siis modernia), niin katselin sellasia kivoja leveitä rosterinvärisiä, ois sellanenkin ollut hieno.

 13. Heya kirjoitti: Vastaa

  Vihreä vaan (valkoinenhan on ihan skeidassa koko ajan) ja todellakin valmiiksi maalattuna. Terveisin taloa rakentaneet vuodesta 2011, lasten kanssa. Haaveilen omasta vaatekaapista!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.