Huurteista panimotunnelmaa Kalevassa

Kävimme kesän alussa Tampereen Food Club Bloggers -porukan kanssa maistelemassa Public House Huurteen uuden menun annoksia. Kalevaan parisen vuotta sitten avatusta gastropubista on tullut yksi perheemme suosikkirafloista, jossa aika usein käymme koko porukka syömässä. Ja toki tunnelmallisessa baarissa on kiva poiketa iltaisin myös kavereiden kanssa.

Suhtauduinkin hieman skeptisesti uusittuun ruokalistaan, sillä Huurteen hodarit ovat olleet suurinta herkkuani. Pakkohan vanhan jäärän oli kuitenkin antaa mahdollisuus muutokselle ja onneksi listalta löytyy vielä pari hodariakin, kuten lempparini Rapu Dog.

Public House Huurre on saannut paljon inspistä samassa rakennuksessa toimivasta Kaleva Brewing -panimosta. Listan annokset kulkevat kivasti käsikädessä pienpanimotuotteiden kanssa ja tarjolla on useita oluen kanssa maistuvia snacksejä ja tapaksia, joita voi vaikka napostella koko pöytäseurueen kera. Ja esimerkiksi useampia makuja sisältävän slider-lautasen viereen voi tilata useampaa olutta ja maistella taproom-hengessä erilaisia panimotuotteita. Ja niin teimme mekin!

Maisteltuamme alkuun useampia Kaleva Brewingin ja Brewcatsin oluita, pääsimme myös tutustumaan Kalevan oman pienpanimon tiloihin. JEE!

Panemisen ja humalan saloihin meitä johdatti vanha pomoni, Juha Kannisto, joka on mukana niin Huurteen kuin Kaleva Brewingin mainioissa remmeissä.

Kaleva Brewingin tuotteita saa Tampereella useammasta ravintolasta hanoista ja jonkun verran tuotteita on myös pullotettu. Pieni panimo tekee monia kausituotteita ja toiminta on ketterää, kaikenlaista voi kokeilla.

Tässä kuussa Kaleva Brewing on mukana Chilifest Finlandin yhteydessä järjestettävässä Tulli Beerfestissä, jossa Kaleva lanseeraa taas jotain uutta. Kaleva Brewingin tuotteet tehdään rakkaudesta lajiin, suosittuja tuotteita panee pitkän linjan panimomestarit ja oluen ystävät. On ollut hienoa tutustua niin oluen panemiseen, erilaisiin kaljoihin kuin myös taidokkaisiin panotyyppeihin!

Maistiaslaudan ja panimokierroksen jälkeen Huurteen uuden menun laatinut keittiomestari Jussi Saarinen esitteli listaa ja kertoi pian kantavansa meille lautastolkulla uuden listan herkkuja. Jussi tunnetaan Tampereella myös rokkitähtien kokkina, sillä luottokokki hälytetään aina paikalle maailman starbojen saapuessa Tampereella. Jussi on kokannut muun muassa Ozzy Osbournelle, Red Hot Chili Pepperssille ja Jon Bon Joville. Nyt Jussi varmaan valmistelee menua Robbie Williamsille, joka saapuu ensi viikolla Tampereelle.

Mutta miten Jussin kokkailut maistuivat oman elämänsä starboille, Tampereen Food Club Bloggerseille?!

Alkuun söimme jokirapusmetalla ja paistetulla jättiravulla täytettyä perunalettua. Aivan ihan raikas ja rapea alkupala, kaikki maut täydellisesti kohdallaan! IHanaa!

Raikasta alkua seurasi sopivan tuliset ribsit, jotka taisi olla parhaita maistamiani ribsejä! Jussin kanssa puhellessani selvisi hänen olevan huippu juurikin kastikkeissa, jotka hän kaikki valmistaa Huurteessa alusta asti itse.

Ribsejä seurasi hiidenhillolla höystettyä vuohenjuustoa sekä rapeita bataattiranuja. Nam! Todella rapsakoita ja suolaisia ranskiksia.

Seuraavassa annoksessa yhdistyi kaksi lemppariani: caesar-salaattia ja jättirapuvarras. Todella ihana, maistuva ja kevyt annos.

Lopuksi saimme vielä maistiasen listan Reuben Breadistä, jossa oli savustettuja naudan brisket-siivuja, tulista bbq-kastiketta, jalapeno-cheddarkastiketta, coleslaw’ta, marinoitua punasipulia ja russian-kastiketta. Jussin Reubenin brisketit on savustettu Huurteen omassa savustimessa.

Todella herkullinen lopetus illalliselle, jonka jälkeen olimme kaikki täynnä ja teki todella tiukkaa mahtua Samin autoon, johon laittomalla matkustajamäärällä änkeydyimme!

Vaikka alkuun suosikkiravintolani muutoksen tuulet vähän epäilyttivät, annan erinomaisen arvosanan panimoravintolaksi muuttuneelle Huurteelle. Todella herkullisia annoksia ja mielenkiintoisia oluita, ystävällinen palvelu ja tunnelmallinen ympäristö. Suosittelen poikkeamaan!

Kaleva Brewingin kanssa näemme Tulli Beerfestissä, tulen taas tiskille maistelemaan tankit tyhjiksi. Että siä näkyy si!

Maanantaina on vihdoin luvassa  lupaamiani lapsiperheille sopivia ravintolavinkkejä Tampereella. Public House Huurteessa olemme myös käyneet usein myös lasten kanssa syömässä. Ravintolassa on syöttötuoli ja mukava suhtautuminen lapsiin.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

Share

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.