Hullun hyvät härkispihvit

Poika oli jo pitkään toivonut ruoaksi härkistä ja eilen vihdoin Hippi teki niin herkullisia härkispihvejä, että oli jopa itse vähän hämmästynyt taidoistaan.

Joillain vaan on hieno kyky heti kokkailla uudesta ruoka-aineesta täydelliset setit -itse kun en meinaa onnistua edes riisin keittämisessä, vaikka kohta kohdalta seuraisin ohjeita paketin kyljestä.

Joka tapauksessa, pakko jakaa ohje heti. Kiva idea vaikka viikonloppukokkailuksi!

HERKULLISET HÄRKISPIHVIT

Tarvitset:

paketti härkistä 

porkkana

puolikas kesäkurpitsa (tai yksi pienehkö)

4 kynttä valkosipulia

2 kananmunaa

noin 0,5 desiä venhäjauhoja

1 dl kermaa

suolaa

pippuria

currya

sitruuna

ruohosipulia

öljyä tai voita paistamiseen

Valmistus:

Raasta porkkana ja kesäkurpitsa silpuksi. Pilko valkosipulit pieneksi. Paista valkosipulit ja raasteet keskilämmöllä öljyssä pannulla ja mausta samalla suolalla ja pippurilla. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu.

Pieni härkistä vähän ja sekoita kulhossa paistetut raasteet ja härkis. Sekoita joukkoon loput mausteet, sitruunankuori, puolikkaan sitruunanmehu, ruohosipulia sekä jauhot, kerma ja kananmunat. Sekoita. Ota taikinasta isoja lusikallisia, joista voi muotoilla pannulla pihvejä. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmilta puolilta noin neljä minuuttia, kunnes pihvien pinta näyttää ruskistuneelta.

Tarjoile härkispihvit vaikka salaatin tai perunoiden kanssa.

Jos pikkulapsiarjesta on välillä haastavaa selviytyä eroamatta, oli tämän ruokaohjeen laatiminen yhdessä paljon hankalampaa. Fiiliksellä maustava ja kokkaileva keittiömestari yrittää selventää työvaiheista, joista mikään ei ole assarille itsestäänselvyys.  No miten ne pihvit nyt yleensä paistetaan? PANNULLA! (Nostan kokkihattuani kaikille yhdessä ruokakirjoja kirjoittaville pariskunnille.)

Mutta jep jep,

suosittelen kokeilemaan härkispihvejä! Maukkaat piffit olivat ihan superherkullisia lempeän perunamuussin kera. Molemmat lapsetkin tyytyväisenä mussuttivat lautasensa tyhjäksi. Suunnittelimme seuraavalla kerralla tekevämme maukkaita hamppareita, härkispihvit sopivat varmasti erinomaisesti myös hampurilaisen väliin. NAM!

 

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Muita kivoja ruokaideoita viikonlopuksi:

Helpot herkkupotut – Hasselbackat

Rapeat lohkoperunat

Sitruunainen feta-perunasalaatti

Tapas-ohjeita

Sitruunapasta

Share

8 kommenttia

  1. kati kirjoitti: Vastaa

    Vapiskoon Hanna G ja Joonas, kun Hipin koekeittiöstä kiehahtaa!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Hahahahhaa, kohta pukkaa kirjaa!!!

  2. Ilargia kirjoitti: Vastaa

    Jes, tämä menee kokeiluun! Just taannoin mietittiin uusia ideoita kala/kasvishampurilaisiin:) Härkiksestä tulee myös tosi hyviä ”jauhelihakepakoita”, on tehty useemman kerran Yhteishyvän ohjeella: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/harkapapukepakot/0421764 (tosin mausteita vielä vähän lisäten;)

    1. Suvi kirjoitti: Vastaa

      Myös ääni näille! Tehtiin yhdessä supernirson viis veen kanssa ja hän söi melkein koko annoksen. Itsekin laitoin vähän reilummin mausteita. Pavuista ei kuulemma tykkää 😉
      Täytyy kokeilla nää pihvitkin. 🙂

    2. Tsubu kirjoitti: Vastaa

      Joo, ne kepakot on meidänkin suosikkeja (tosin aina ilman niitä keppejä)! Ihania leivän päällä myös!
      Ens kerran testataan Hipin ohje – herkulliselta kuulostaa ja näyttää!

    3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Nää on hyviä, ja itseasiassa eilen tehtiin juurikin kasvishamppareitakin vielä, oli todella hyviä!!

      NAM! Ja pitääpä kokeilla nuo kepakotkin 🙂 Kiitos vinkistä!

  3. -paula* kirjoitti: Vastaa

    Nää oli aivan jäätävän hyviä! Ihan mahtavia! Ja kiitos ohjeessa paistamisosuudesta, ilman sitä olisin laittanut uuniin, koska paistan jauhelihapihvitkin aina siellä. 😀

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Hei huippua, että onnistui! JES! 🙂

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.