Poika oli jo pitkään toivonut ruoaksi härkistä ja eilen vihdoin Hippi teki niin herkullisia härkispihvejä, että oli jopa itse vähän hämmästynyt taidoistaan.
Joillain vaan on hieno kyky heti kokkailla uudesta ruoka-aineesta täydelliset setit -itse kun en meinaa onnistua edes riisin keittämisessä, vaikka kohta kohdalta seuraisin ohjeita paketin kyljestä.
Joka tapauksessa, pakko jakaa ohje heti. Kiva idea vaikka viikonloppukokkailuksi!
HERKULLISET HÄRKISPIHVIT
Tarvitset:
paketti härkistä
porkkana
puolikas kesäkurpitsa (tai yksi pienehkö)
4 kynttä valkosipulia
2 kananmunaa
noin 0,5 desiä venhäjauhoja
1 dl kermaa
suolaa
pippuria
currya
sitruuna
ruohosipulia
öljyä tai voita paistamiseen
Valmistus:
Raasta porkkana ja kesäkurpitsa silpuksi. Pilko valkosipulit pieneksi. Paista valkosipulit ja raasteet keskilämmöllä öljyssä pannulla ja mausta samalla suolalla ja pippurilla. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu.
Pieni härkistä vähän ja sekoita kulhossa paistetut raasteet ja härkis. Sekoita joukkoon loput mausteet, sitruunankuori, puolikkaan sitruunanmehu, ruohosipulia sekä jauhot, kerma ja kananmunat. Sekoita. Ota taikinasta isoja lusikallisia, joista voi muotoilla pannulla pihvejä. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmilta puolilta noin neljä minuuttia, kunnes pihvien pinta näyttää ruskistuneelta.
Tarjoile härkispihvit vaikka salaatin tai perunoiden kanssa.
Jos pikkulapsiarjesta on välillä haastavaa selviytyä eroamatta, oli tämän ruokaohjeen laatiminen yhdessä paljon hankalampaa. Fiiliksellä maustava ja kokkaileva keittiömestari yrittää selventää työvaiheista, joista mikään ei ole assarille itsestäänselvyys. No miten ne pihvit nyt yleensä paistetaan? PANNULLA! (Nostan kokkihattuani kaikille yhdessä ruokakirjoja kirjoittaville pariskunnille.)
Mutta jep jep,
suosittelen kokeilemaan härkispihvejä! Maukkaat piffit olivat ihan superherkullisia lempeän perunamuussin kera. Molemmat lapsetkin tyytyväisenä mussuttivat lautasensa tyhjäksi. Suunnittelimme seuraavalla kerralla tekevämme maukkaita hamppareita, härkispihvit sopivat varmasti erinomaisesti myös hampurilaisen väliin. NAM!
Hauskaa viikonloppua kaikille!
Muita kivoja ruokaideoita viikonlopuksi:
Helpot herkkupotut – Hasselbackat
Vapiskoon Hanna G ja Joonas, kun Hipin koekeittiöstä kiehahtaa!
Hahahahhaa, kohta pukkaa kirjaa!!!
Jes, tämä menee kokeiluun! Just taannoin mietittiin uusia ideoita kala/kasvishampurilaisiin:) Härkiksestä tulee myös tosi hyviä ”jauhelihakepakoita”, on tehty useemman kerran Yhteishyvän ohjeella: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/harkapapukepakot/0421764 (tosin mausteita vielä vähän lisäten;)
Myös ääni näille! Tehtiin yhdessä supernirson viis veen kanssa ja hän söi melkein koko annoksen. Itsekin laitoin vähän reilummin mausteita. Pavuista ei kuulemma tykkää 😉
Täytyy kokeilla nää pihvitkin. 🙂
Joo, ne kepakot on meidänkin suosikkeja (tosin aina ilman niitä keppejä)! Ihania leivän päällä myös!
Ens kerran testataan Hipin ohje – herkulliselta kuulostaa ja näyttää!
Nää on hyviä, ja itseasiassa eilen tehtiin juurikin kasvishamppareitakin vielä, oli todella hyviä!!
NAM! Ja pitääpä kokeilla nuo kepakotkin 🙂 Kiitos vinkistä!
Nää oli aivan jäätävän hyviä! Ihan mahtavia! Ja kiitos ohjeessa paistamisosuudesta, ilman sitä olisin laittanut uuniin, koska paistan jauhelihapihvitkin aina siellä. 😀
Hei huippua, että onnistui! JES! 🙂