Höttöisiä hyökkäyksiä sadepäiviä vastaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmaista harmaimman sadepäivän kunniaksi testasimme eilen Pojan synttärilahjaksi saamia aurinkoisia leipomisvälineitä. Pieni kokki osaa jo taitavasti rikkoa kananmunat kulhoon ja käyttää vatkainta. Leivoimme vaahtokarkki-pätkis-muffinsseja, jotka valmistuivat reilussa puolessa tunnissa.

Helppoon reseptiin löytyi heittämällä kaapista kaikki ainekset.

2 munaa
1,5 dl sokeria
120 g sulatettua margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

vaahtokarkkeja ja pätkiksiä oman mielen mukaan

Sulatimme margariinin kattilassa, jonka jälkeen kaatelimme kaikki ainekset kulhoon. Vatkasimme taikinan kuohkeaksi. Kaadoimme taikinan isoihin kukkavuokiin ja tiputtelimme perään vaahtokarkkeja ja pätkiksen paloja. Paistoimme muffinsseja noin 20 minuuttia 200 asteessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään palkitsimme porukkamme lempeillä tortilloilla. Poika oli jo pidemmän aikaa toivonut ruoaksi ”lahtelaista lihamukia”, eli juomalasiin pystyyn asetettua tortillarullaa (keksin idean joskun hätäpäissäni, kun pieni tortillamestari oli haukannut rullaansa molemmista päistä, joista tomaattikastikkeet ja oliivit pukkasivat pihalle…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvin sujunutta nelivuotisneuvolakäyntiä oli todellakin syytä juhlia lahtelaisella lihamukilla ja muilla hyvillä täytteillä! Tosin äidin osalta reissu ei sujunut ihan putkeen, olin unohtanut puolet lomakkeista kotiin ja hukannut neuvolakortin (syytän GoneMaria!), mutta 4-vuotias veti homman tyylillä!

 

Herkullista viikonloppua kaikille!

Share

6 kommenttia

 1. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  Hei musaguru! Viimevuotisen lost in musiikin ykköskeikka oli ehdottomasti doriksen keikka, Superbesse Minskistä. Osaatko viineistään sana onko tänä vuonna jotain vastaavia helmiä tulossa?

 2. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  Mitä? Automaattinen tekstinsyöttö taas hyökkäs. Piti kirjoittaa että ”osaatko viineiltäs sanoa”, mutta tässä herää kysymys kuka niissä viineissään oikein onkaan.

 3. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

  Ej, sen lisäks et toi kommentti oli kirjoitettu väärin se on myös väärän bloggauksen alla, sen piti mennä tohon lost in musicia käsittelevän kirjoituksen yhteyteen!! Ei oo joo pakko julkaista näitä mun sekopäisiä yksinpuheluja, jotka laskee sun blogin tasoa (etkä pääse niiden vuoks enää mihinkään blogikekkereihinkään). Ihan oikeesti selvinpäin kirjottelen näitä, mikä tässä onkin ehkä just pahinta.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Jatka vielä vähän, tämä on parasta! 😀

   1. Virkaihmis-äiti kirjoitti: Vastaa

    Mä perustanki ihan pokkana oman blogin tänne muffinssireseptin alle, salaa.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

     JOO JOO, tämä sun monologi täällä kommenttiboksissa on jo sellaisenaan todella viihdyttävä! 😀

     PS. Haluaisin Lost In Musicissa nähdä ainakin Kauniit ja Uhkarohkeat, Lasten hautausmaan, Ikinän, The Holyn, Alman….

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.