Hippilive

Nayttokuva

Suuren suosion saavuttanut norppakamera on saanut kilpailijan. Hipinsuojeluliitto HSL on avannut #Hippiliven, jonka avulla voi päästä tarkkailemaan nekalalaisen hipin lepäilyhetkeä.

HSL on asentanut toukokuun ajaksi kameran paikkaan, jossa hipin on havaittu lepäilevän. Kamerasta ei aiheudu hipille häiriöitä!

Sivulla muistutetaan, että hippi ei aina viihdy portailla, joten kameran tarkkailussa tarvitaan myös kärsivällisyyttä. Mutta parhaimmillaan hippi on viettänyt portailla useitakin tunteja McCarthya lukien ja kahvia juoden.

Idea live-kameran laittamiseksi lähti Tampereen yliopiston tutkijoiden kertovan halustaan tunnistaa kaikki Nekalan noin 320 hippiä.

Silloin tuli ajatus, että minkä takia ei voi lähettää live-kuvaa, kun tiedetään paikkoja, missä hipit viihtyvät. Päätettiin selvittää, onko tämä mahdollista, ja olihan se.

Hippiliveä pääset seuraamaan tästä:

Jos näet hipin nousevan portaille, jaathan tiedon somessa.

Share

9 kommenttia

 1. töttöröö kirjoitti: Vastaa

  Apua, toivottavasti Hipistä ei tuu samanlaista k-18 materiaalia kuin norpasta 😀

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   AAAAAARRRRRGHGHH

 2. Se on luonnon laki kirjoitti: Vastaa

  Kyllä luonto kotkan pesään vetää, norpan kalliolle ja hipin Nekalan rappusille. Näyttävät huilivan, mutta oikeesti tarkkailevat. Vaikka hipin pää pyörii vähemmän ku kotkalla eilen, sen höyhenet heilahtelee vähän samaan tyyliin ku kotkiksen niskasulat .

  Ihmeellinen luonto!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kuulin tämän kommentin sellasena luontodokkarikuiskausäänellä, joka sepustaa raporttia samalla kun kameralla tarkkaillaan 😀 Ihan mahtavaa!!

 3. Sallamarjuli kirjoitti: Vastaa

  Meillä olis kotona sellainen kuin nörttilive. Aika vähän siinäkin tapahtuu, joskus poistuu tietsikan äärestä ja sitten taas palaa takaisin. Nähty myös välillä käyvän nukkumassa, sekä arkipäivisin poistuu eri taloon tuijottamaan eri tietokonetta. Eli pitkään vaan tyhjää tuolia kanssa näyttää. Jotain aika zeniä siinä kuitenkin on siinäkin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ihan mahtavaa! Saattaisin jäädä siihenkin koukkuun 😀 Kuulostaa juuri ihanan zeniltä!

 4. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Onko näitäkin välillä kaksin kappalein? Vai onko se vaan merkki että on juonut liikaa, ikäänkuin näkee kahtena…

  En oo kerennyt kommentoida mut se äitienpäiväpostaus oli ihana (itkin) ja Maaretti ihan paras (itkin ja nauroin)!! Kiitos päivien piristyksistä!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä kahtena näkeminen sekä myös Maaretin sanoista itkeminen on merkki siitä,
   että on juonut liikaaa! 😀

   Koita ny hillitä!!! <3

 5. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Vuosi sitten ei ole ollut lunta maassa! 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.