Hipin sielunmaisema – Leffasuositus – Järven tarina

movie2789jarventarina_ministe.gif

Kerta se on ensimmäinenkin, kun näkemättä suosittelen elokuvaa! Hippi ja Poika kävivät elokuvateatterissa katsomassa uuden kotimaisen dokumenttielokuvan Järven tarina. Kauniissa ja herkässä järvielokuvassa suomalaisen kulttuurin tarinat heräävät henkiin ja lumoavat katsojan pinnanalaisen maailman salaisuuksilla. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset.

Hippi oli Järven tarinasta fiiliksissään. Se on miun sielunmaisena, se on miun sielu se elokuva! Mie oisin voinu olla siellä vaikka koko päivän! (Epäilyni pitkätukan menninkäisyydestä saavat vahvistusta.)

Poika oli nukkunut osan elokuvasta ja teatterista lähtiessään täysin tyynesti todennut Mää en tuu tänne enää koskaan (!?), mutta puituamme myöhemmin kokemusta, vaikutti pieni myös olevan innoissaan näkemistään järven asukeista ja leffareissusta. Lupasi jopa lähteä kanssani katsomaan pätkän uudestaan.

Uskallan siis suositella Järven tarinaa vaikka koko perheen leffaelämykseksi! (Lukuun ottamatta yhtä ovelaa rapua ei ilmeisesti myöskään kovin jännittävä perheen pienimmille.)

 

En malta odottaa, että pääsen itsekin katsomaan! Vau! Suomen luonto ja elokuvat kunniaan.

Kaunista tiistaita!

Share

10 kommenttia

 1. Vierailija kirjoitti: Vastaa

  Aha mä en oo taas kuullukaa tälläsestä eli kiitos vinkistä! Luontoharrastajan unelma – .jospa uskaltaisin ekaa kertaa viedä muksunkin elokuviin =)

 2. tanjatanja kirjoitti: Vastaa

  Tämän katsomisesta olen haaveillu! Tulee tänne Kino Ylläkseenkin että josko päästäis treffeille järveä ihastelemaan. Ja tässä oma suositukseni:

   

   

  Aatsinki! Käytiin se reilu vuosi sitten katsomassa ja teki vaikutuksen.

 3. MMinne kirjoitti: Vastaa

  Tämä leffa kuuluu myös omalle must see -listalle. Aiempi Metsän tarina oli niin vakuuttava eikä tämä ainakaan trailerin perusteella huonommaksi jää! Tällaisia kotimaisia lisää!

 4. Salalla kirjoitti: Vastaa

  Just tossa leffa ohjelmistoa selattiin ja arvuuteltiin josko mentäis koko perha viimeinkin leffaan järven tarinaa katsomaan, osuivat suositukset jus ajallaan. Ja hei ilmeisesti samojen tekijöiden metsän tarina tulossa yleltä maaliskuun alussa…

 5. Nāiádes kirjoitti: Vastaa

  Uuh aah, onneksi on ensi kuulle lennot jo ostettuna ja Utsjoki kutsuu! <3

 6. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Ole hyvä 🙂 Jospa itsekin pian pääsisin, kun viimeksi jäin vauvelin kanssa..

 7. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Jahas, tälläisestä en tiennytkään. Kiitos tästä 🙂

 8. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Oih, haluaisin nähdä senkin! Ja voi kun sitä ei voi enää nähdä leffateatterissa..jotenkin uskon näiden suurien luontoelokuvien olevan teatterissa juurikin parhaimmillaan 🙂

  Ja juuri niin: näitä lisää!

 9. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Oih! Hauskaa matkaa! 🙂

 10. Asikaine kirjoitti: Vastaa

  Hauskaa leffareissua teidän porukalle..ja kiitos vinkistä tuosta Metsän tarinasta! Pitää olla kärppänä!

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.