Lämpömittarin kikkaillessa nollan alapuolella, alkaa taas keitto maistumaan. Omat sosekeittoni tuppaavat maistumaan ihan vauvanruualta! Siis mitä sie laitoit tähän? Nii on tää kai iha hyvvää, jos tykkää jotenki bataatista. Ja vauvanruuasta. Tai jostain bataattisoseesta tulisella takapotkulla…Osaltani olen paiskannut sauvasekoittimen nurkkaan, mutta Hippi onneksi lämmittää usein herkullisilla keitoilla.
Viime viikolla herkuttelimme kuumalla punajuuri-fenkoli-keitolla.
Ensin Hippi laittoi perunoita, sipuleita ja porkkanoita kiehumaan kattilaan.
Jonka jälkeen pilkkoi uunipellille sipulia, punajuuria, tomaattia, fenkolia, paprikaa ja valkosipulia, joiden päälle kaatoi suolaa ja pippuria sekä oliiviöljyä. Satsi laitettiin uuniin ja paistettiin grillivastuksella noin kahdessasadassa asteessa parikymmentä minuuttia.
Uunin jälkeen grillatut ainekset vipattiin mukaan kattilaan ja joukkoon sekoitettiin purkki sulatejuustoa, basilikaa, persilijaa, suolaa, pippuria ja loraus omenamehua. Soppa soseutettiin silkkiseksi ja nautittiin smetanan ja tuoreen leivän kanssa.
Mukana oli myös yksi juures, jota kumpikaan meistä ei tunnistanut. Ei pysty kaikkeen. Ei tämä ole ruokablogi eikä Hippi mikään Välimäki.
Mutta hyvää oli!
Keittoista viikonloppua!
*…he he he..got it? got it?*
Ehdottomasti kokeiluun! Sekaan vähän punaisia linssejä vielä, niin avot!
mmm…pakko tehdä huomenna sosekeittoa ja kurpitsasämpylöitä.
Kurpitsasämpylät kuulostaa ihanilta! En tähän mennessä ole saanut onnistumaan leipähommissa kuin tuo pataleivän, mutta ehkä pitäisi joskus uskaltaa taas kokeillä muutakin 😉
Mukavaa viikonloppua!
Suosittelen! Linssit sopii varmasti hyvin, uh!
🙂
En tiedä, miksi tämä keittopostaus on hypännyt Pakkosavon alle, vaikka onkin päivää myöhemmin julkaistu. Joku bugi!? Tarkoitus ei ole ollut spämmätä Savoa kahteen otteeseen…me sorry!
Aijai, täytyypä testata! 🙂
Nam!
Niinpä!