Mainittuani Hipin kokanneen viikonloppuna padallisen hirvikäristystä pyydettiin reseptiä ja täältä pesee! (Mainittakoon, ettei Hippi metsästysreissustaan huolimatta ole kumonnut kyseistä hirveä vaan saimme pitkätukan metsastyskaverilta lihat)
Hirvikäristys
Noin 1,5 kiloa hirvenlihaa
400 grammaa pekonia
2 sipulia
pullo olutta
noin 7 desiä vettä
suolaa
kokonaisia musta pippureita
Vuole pakastimesta otettu hirvenliha jäisenä ohuiksi suikaleiksi ja ruskista suikaleet pannulla (sopivissa erissä). Ruskista 400 grammaa pekonikuutioita ja sipulit. Laita kaikki pataan ja kaada päälle olut, jonka jälkeen kaada vielä vettä niin, että lihat peittyvät. Ripottele (makusi mukaan) suolaa ja kokonaisia mustapippureita. Anna hautua miedolla lämmöllä (just just vähän pulputtelee) levyllä pari tuntia kansi päällä.
Nautitaan perunamuussin ja puolukkasurvoksen kanssa hyvässä seurassa. NAM!
Pimeitä iltoja!
Miksi repesin tuolle ohjeelle 😀 vettä ja kaljaa ja lihhaa!! No ei, on varmasti superhyvää, toispa joku mullekkin hirveä nenän eteen!
https://arktinenhaapa.wordpress.com/2009/03/22/oikia-hirvenkaristys/
Oi kiitos tästä! Uudet hirvenlihareseptit on aina tervetulleita, varsinkin näin metsästysaikaan, kun pitäisi saada vanhoja pois pakastimesta uusien tilalta!
Monelleko tästä annoksesta riitti syötävää?
Kiitos! Olutta ja pekonia käytän itsekin käristyksessäni!
Hah hah haa! On se joo vähän koominen, mutta niiin hyvää! 🙂
Meitä oli seitsemän syömässä ja hyvin riitti ja jäi vielä seuraavalle päivälle.
Arvioisin, että noin 10 hlöä ainakin söisi tuosta hyvin, riippuu tietty muussin määrästä 😉
Olkaapas hyvä! Nyt laitat siihen vielä vettä ja lihaa, niin tulee hyvää 😀
hahahaha. Olen hauska..!
Paska huumorintaju.
(sattu tulemaan tähän CAPTCHAksi ”palsta taide” 🙂 )