Hippi paistoi viikonloppuna jälleen herkullisia pinaattilättyjä! Ihan mahtava ja helppo ruoka, joka maistuu koko porukalle. Poika tosin väitti mummon nokkoslettujen olleen vähän parempia, mutta veteli siitä huolimatta ainakin viisi lättyä naamariin.
Täytimme kauniin vihreitä lettuja puolukkahillolla sekä myös savulohella ja katkarapuherkulla. Kukin makunsa mukaan. Suosittelen testaamaan. Valmistus on kuulemma helppoa, itsehän en kokkausvaiheeseen ottanut osaa, mutta söin kyllä senkin edestä.
Hipin pinaattilätyt
– rasiallinen (noin 100 grammaa) tuoreita babypinaatin lehtiä
– 2 kananmunaa
– noin 5 dl maitoa
– noin 2 dl vehnäjauhoja
– noin 2 dl juustoraastetta
– 2 ruokalusikallista öljyä
– 2 teelusikallista suolaa
– margariinia paistamiseen
Kaada pinaatit ja maito blenderiin, surista seokseksi. Kaada seos kulhoon ja lisää loput aineet, sekoita vispilällä, kunnes taikina on tasainen. Paista pannulla pieninä tai isoina lättyinä sopivalla lämmöllä. Kannattaa muistaa välissä sekoittaa taikinaa, sillä juustoraasteella on tapana laskeutua pohjalle. Nauti puolukkahillon kanssa tai kokeile erilaisia mieleisiä täytteitä.
Nam! Ihan super herkullista.
Mukavaa sunnuntaita kaikille!
Lue myös:
Ei kannata välissä kaataa blenderistä pois, vaan tehdä taikina loppuun saakka siinä. Tulee tasaista helposti!
Hei hyvä vinkki!
Kysyinkin itseasiassa tätä ohjetta kirjoittaessani, heittikö Hippi sitten vaan loput sekaan, niin hän totesi kaataneensa eri kannuun, koska siinä oli helpompi vispilällä sekoittaa tms!?!?
Mutta siis NIIN – kaiken olisi varmasti voinut sekoittaa siinä tehosekoittimenkin kannussa sillä tehosekoittimella 😀
(Nyt kokki ei juuri ole paikalla, niin en pääse keskustelemaan tästä aiheesta tarkemmin)
Jos ei ole blenderiä käytössä, eikä pinaatin silppuaminen käsin kiinnosta, näihin voi käyttää myös valmiiksi silputtua pakastepinaattia!
Juustoraaste taikinassa taas oli mulle ihan uusi idea, pitää testata hetimiten.
Hyvä idea! 🙂
Meillä tämä taas tehdään hetkessä uunissa pannarina, jolloin välttyy paistamisen vaivalta, tosin myös menettää ihanan rasvaisen paistopinnan. : D Sekaan käy monet jääkaapin kasvis- ja juustotähteet. Pinaatti ja feta tietysti aina huippuyhdistelmä.
Hei, hyvä idea! pitääkin kokeilla sitäkin 🙂
..mutta niissä lätyissä oli ihania pitsireunoja 😀
Rasvaisen paistopinnan saa uunissa nakkaamalla pari voinokaretta viimeiseksi pannukakun päälle 🙂