Uskomattoman suosion saanut lohkoperunareseptini saa nyt varteenotettavan haastajan! Haha!
En tiedä helpompaa (!!!) ja herkullisempaa pottureseptiä kuin keväällä kiireisessä arjessa vahingossa keksimäni yksinkertainen tapa tehdä rapeita perunoita, joiden valmistusohjetta vieraat aina poikkeuksetta kyselevät.
Jakoon siis!
Pese perunat ja leikkaa kuutioiksi (HUOM! Ei tarvitse edes kuoria, hah.) Heittele kuutiot isoon kulhoon, johon on kaadettua öljyä sekä ripoteltu pippuria, suolaa ja mieluisia mausteita, vaikka ripaus oreganoa tai chiliä.
Pyörittele perunat kulhossa öljy-mausteseoksessa. Kaada pellille, levitä perunat erilleen toisistaan. Paista grillivastuksella 20-30 minuuttia noin 200 asteessa kunnes perunat ovat rapeita ja rusehtavia.
Ihan parhaita perunoita! Nam! Päältä rapeita, sisältä pehmeitä. Täydellisiä! Helppo pilkkoa ja sekoittaa lasten kanssa yhdessä. Uuniin vaikka kalan kaveriksi. Suosittelen!
Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!
Katso myös:
…luin että ”helppo pilkkoa ja sekoittaa lasten kanssa uuniin!”
Yhyy, nukkumaan.
Ties vaikka mitä oisin kirjotelluki 😉
Sitruuna-grillimausteen kanssa ihanaa! Jos haluaa gurmeeta, niin voi paloittelemisen sijaan leikata perunaan pieniä viiltoja yhden sivun täyteen (vähän kuin makkaraan tehdään viiltoja, mutta paljon tiheämpään, pottu aukeaa kauniisti uunissa), ja sivellä tuolla öljymausteseoksella. Tulee tosi esteettisiä pottuja kuule! Ja maistuukin hyvältä. 😉
Hei kiitos vinkistä, mahtavaa! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla!! Viillot kuulostaa tosin jo astetta haastavammalta kokkaamiselta, mutta EHKÄ MÄÄ SELVIÄISIN SIITÄ!!!
Ilmoittelen, miten kävi 😉
Tosi helppoja… Normi vastuksilla uuniin, ei ollut ruskeita vielä puolen tunnin jälkeenkään, melkolailla tunti uunissa, oli aika nahkeita.. ja liikaa suolaa!!! millai ei voi näissä onnistua?!
Voi EIII! En ymmärrä, miten ei ole onnistunut! Oon tehnyt näitä monta kertaa ja onnistunut joka kerta!(jopa minä, jolla ei pannarit tai muut perushommat onnistus!!)
Voiko uunissa olla eroja? Levititkö ne pellille ns. erilleen? (tosin oon tehny näitä myös isomman satsin kerralla, jolloin potut on ollu vähän kasassa, silloin pidin vaan pidempään, eikä ehkä ollu ihan niin rapsakoita, mutta parempia.
VOI EI VOI EI! Oon pahoillani!! 🙁
😀 Mua niin nauratti se että en edes Asikaisen reseptillä onnistu! Levitin ne erikseen mutta olisko ollu vika siinä etten laittanu grillivastuksia? Luin ohjeen tarkemmin vähän liian myöhään…
No joo, se on kyllä pohjanoteeraus 😀 KAUHEETA!! Mutta siis niin, oon pahoillani, ettei resepti toiminut ja tätä täällä kotona mietinkin, että mikä meni pieleen. Hippi sanoi, ettei aina laita grillivastusta, mutta pitää pienemmällä lämmöllä vähän pidempään (muttei kyllä tuntia, koska perunat on aika pieniä ja valmistuu nopeemmin), tosiaan ollaan tehty näitä aika usein.
Voisiko se olla kiertoilmassa? Onko uuni kiertoilma? Tämä pitää ratkaista!!
Meil ei oo kiertoilmaa, eli ihan vanhanajan uuni. sitä mä sit ajattelin et olisko se tarvinnu sen ku sitte ku nostin lämpöö vähän korkeemmalle ni alko pinta ruskistuu.
No voihan ei, oisko se sitten tämä kiertoilma-asia, koska muuta en keksi 🙁 HÖH!!!
Aa että sitä onnea kun löysin tän ohjeen taas ja toteutin sen avulla maukkaimmat perunat evö!! helposti männee koko pellillinen ja niin helppoa,kiitus&arigato!
NÄÄ ON NIIN PARHAAT KYLLÄ! 🙂