Helpot herkkupotut – Hasselbackat

Eilen taas arvoimme jokapäiväistä perunaamme, että mitä sitä nyt taas keksisi. Kokkeja keittiössä hääräsi neljä, joista pienin voiveitsellään siivutti kuorituista perunoista raakoja suikaleita maistellen pottuja sellaisenaan.

Keksimme Hipin kanssa testata Hasselbackan perunoiden valmistusta -onneksi! Hassuista siivuperunoista taisi tulla keittiömme uusi keväthitti.

Ensin kuoritut raa´at perunat siivutettiin parin millin siivuiksi siten, ettei ohuet siivut leikkaannu ihan irti perunoista vaan jäävät vielä kiinni. Jonka jälkeen perunat voideltiin voisulalla ja laitettiin 180 asteiseen uuniin vartiksi. Voidellessa vähän levitimme siivuja, jotta voita valui myös siivujen väleihin.

Perunoiden ollessa uunissa noin vartin ajan raastoimme pecorinoa (varmasti mikä tahansa juusto sopii tarkoitukseen hyvin, voi valita oman lempparin tai vaikka kaapista löytyvän arkijuuston jämät).

Esipaistamisen jälkeen nostimme perunat uunista ja valelimme vielä vähän voisulaa päälle, jonka jälkeen ripottelimme potuille raastetut pecorinot, suolaa, pippuria sekä korppujauhoja. (Perunoihin sopiit varmasti kaikenlaiset mausteet, oman mielen mukaan!)

Maustamisen jälkeen laitoimme perunat takaisin uuniin ja paistoimme niitä vielä noin puoli tuntia 200 asteessa. (Ensi kerralla ajattelin kokeilla grillivastuksella!)

Ja nam! Hasselbackat maistuivat hyvin koko kokkiporukalle!

Juhuu! Uusi pottulisuke otettu haltuun, helppo ja maukas setti. Mukava kokkailuidea vaikka yhdessä lasten kanssa: kivaa valelua, raastamista, paljon ripottelua, eikä edes liikaa odottelua, onnistuu pienemmiltäkin. Kannattaa kokeilla.

Maukasta viikonloppua!

Katso myös muut mainiot perunaohjeet:

Rapeat lohkoperunat

Patatas Bravas

 

 

Share

8 kommenttia

 1. Maya kirjoitti: Vastaa

  Noi on mun lapsuuden herkkuperunat – kultaisella kasarilla ne tarjoiltiin uunikyljysten kanssa, jos oikein muistan. Meillä niiden nimi tosin oli rooroo-perunat, ei kyllä mitään käsitystä miksi… ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Joo, näissä on kyllä vahva kasariviba, siksi myös perslija!

 2. Westend Mum kirjoitti: Vastaa

  Nuo ovat niin hyviä ja rapsakoita. Toki hiilarilla ja rasvalla ei kovin pieleen voi mennä – öööö, tai sitten voi? Mutta hyviä ovat! 🙂
  http://westendmum.fi

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kyllä ite oon menny pieleen vaikka millä kombolla 😀

   Mutta joo, hyviä tulee tällä reseptillä!

 3. Hei, kiitti vinkistä! Tuli hyviä, tein pihvin kaveriksi eilen. ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hei jee, eikö ookkin hyviä ja helppoja! 🙂

 4. Heya kirjoitti: Vastaa

  No enpä ois uskonut kokkaavani tämän blogin resepteillä. Mutta niin vaan kävi ja mies kehui kerrankin ruokaani. Kiitos tästä! ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Hahaha! Hyvä, että kokkasit ja hyvä, että maistu! ;D

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.