Epäilyttävät treffit Pyyssä

Viime kerralla päästessämme Hipin kanssa kaksin treffeille suuntasimme Pyynikille ravintola Pyyhyn, jossa emme kumpikaan olleet kehoituksista huolimatta vielä ehtineet käymään. Olimme kuulleet ”kottaraisen kebabbilasta”(!!) suosituksia, joten odotukset olivat aika korkeat.

Valoisa ja kauniisti sisustettu viihtyisä Pyy tarjoaa mutkatonta, mutta herkullista ruokaa. Listalta löytyy myös kolmen ja viiden ruokalajin menuja, muun muassa vegaaninen menu ja yllätysmenu.

Menujen sijaan annoimme tarjoilijan kestittää meitä, eikä epäilyttävästi Hipin futiskaveria muistuttavan herrasmiehen kestityksistä puuttunut yllätyksiä.

Alkudrinkiksi tarjoiltiin Teerenpelin tislaamon Pyy-ginistä tehty GT, jonka imaistuani aloin ymmärtää Hipin mystisiä kommunikaatiovaikeuksia ja katoamisia, joita joskus kottaraisen saunailtojen seurauksena on saattanut tapahtua.

Ei katoamisista sen enempää – nyt kaikki olimme hyvässä tallessa ja jaoimme alkupalaksi lajitelman alkuruoista.

Salaattia, savuahvenmoussea saaristolaisleivällä sekä jättirapuja chimicchurri-öljyssä. Todella herkullinen alkupalasetti! Lisäksi tarjolla oli myös talon leipää, hyvää sekin.

Pääruoaksi jaoimme Papinkadun jänispataa. Punaviinissä haudutettu ja katajalla ryyditetty jänispata oli täydellinen annos lempeän luomupunaviinin kera tuulisena kevätpäivänä. Lisukkeena söimme ohraa ja valkosipuli-kermaperunoita (muistaakseni!).

Pyyn ruoka oli maukasta, huolella kokkailtua ja annokset olivat hyvän kokoisia. Joskus jakaessamme tapaksia tai muita ravintoloiden kahden settejä, meinaa touhu lipsua syömiskilpailun puolelle, mutta Pyyssä sekoiluun ei ollut tarvetta. Kaikkea oli tarpeeksi ja sopuisasti nautiskelimme padan äärellä.

Jälkkäriksi epäilyttävästi Hipin futiskaveria muistuttava tarjoilija toi meille vielä epäilyttävästi viinaa muistuttavat kirkkaat shotit, jotka maistuivat snickerssille (!?) sekä vadelmasorbeeta ja suklaakakkua, joka maistui Vana Tallin -liköörille. Juuri kun jaetun suklaisen kakkupalan (niin hyvää!!!) lusikointi meinasi ikävästi lipsua syömiskisan puolelle, tarjoilija pelasti tilanteen tuomalla suklaakarkkia kahvin kylkeen.

Harkitessamme onnistuneen illallisen jälkeen bussipysäkille siirtymistä tai taksin tilaamista, Hippi bongasi (!?) toisen joukkuekaveriaan muistuttavan henkilön kävelemässä autolleen ravintolan edessä. Saimme sattumalta (!?) vielä kuljetuksen suoraan kotiovelle ja lisäksi pääsin autossa silittämään ihania haukkuja (paitsi etupenkillä istuvaa koiraa, joka vihasi meitä, eikä selkeästi ollut Hipin futisjoukkueen juonessa mukana vaan tuijotti kyllästyneellä ilmeellä pikkusnickerssissä olevia kyytiläisiä).

Meillä oli tosi kiva sattumusten ilta ja onnistuneet treffit ravintola Pyyssä! Herkullista ruokaa ja mukava paikka istuskella vaikka lasillisella. Vaikka epäilyttävästi tuntuu, että ennen futiskauden alkua joku tai jotkut yrittävät viestittää jotain..

Pyyssä on arkisin tarjolla myös lounasta klo 11-14. Esimerkiksi perjantaisin lounaalla on vaihtuva burgeri (jonka kyytipojaksi pieni olut 1,5e, houkuttelevaa..) Itse ajattelin käydä tarkistamassa Pyyn lounaan lähipäivinä.

Suosittelen poikkeamaan Pyynikillä Pyyssä!

Mutta kottaraisen saunailtaan en edelleenkään suosittele menemään!!!

Lue myös:

Meili miehen ystävältä

Share

2 kommenttia

 1. anna-liisa kirjoitti: Vastaa

  Namnam. Oliko tämä sponssattu keikka? Vaiko AIDOSTI noin kehujen arvoinen?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Ei ollu sponssattu 🙂 Ihan itte maksoin ja tykkäsin!

   Tarjottuja illallisia on Tampere Food Clubin reissut ja kyllä niistä(kuten muistakin) kerron mielipiteeni ihan rehellisesti, tai yleensä jätän kirjoittelematta, jos ei joku rafla tms ole suosittelun arvoinen syystä tai toisesta ollut.

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.