Ensilumi

Polttopuita ei ole vielä tilattu, eikä talvirenkaita vaihdettu. Lapsilla ei ole uusia (tai lähinnä sopivia) talvivaatteita. Pihan lehtikasaa ei ole korjattu, eikä uutta terassia maalattu. Alakerran kunnostetuissa ikkunoissa ei ole tiivisteitä. Vesipyssyjä, potkulautoja, grillejä tai kukkaruukkuja ei vielä ole kannettu sisälle. Ikkunarempan raksatelineitä ei ole purettu.

Kaiken keskeneräisyyden alleen peittänyt lumi ei yllättänyt meitä tänäkään vuonna. Suomen vuodenajat ja yöllinen lumimyrsky oli ihan tiedossa.

Tällästä tämä nyt vaan on, ihan helvetin joka kerta.

Hippi sanoi voivansa vaihtaa talvirenkaat vaikka Citymarketin parkkipaikan katoksessa(!?) No siinä ostoskärryjen vieresä, missä on se sellanen iso katos.

– Ei kai siihen saa ees ajaa?

– No kai siinä hetken voi pittää autoo, jos mie äkkiä vaihan renkaat siinä.

– !!!?

– No mitä sie nyt?

– Ethän sää saa ees tolla sun polvella vaihettua niitä..

– No en kai mie niitä renkaita polvella vaihakkaa.

– !?!

En ole varma, iloitsenko enemmän naapuripihan lumisesta pallogrillistä vai heille kipatusta riittoisan näköisestä polttopuukuormasta.

Mutta kaksi pientä vapaapäivää viettävää nassukkaa ainakin iloitsi valkoisesta pihasta niin paljon, että puurot oli lusikoitu ja rattikelkat haettu kellarista jo ennen kymmentä. Haalareiden lyhyeksi jääneet lahkeet eivät haitanneet lumisotaa tai lumipossun rakentamista, eikä pannari ole pitkään aikaan maistunut niin hyvälle.

Ihanaa talvipäivää kaikille!

Lue myös:

Lumi yllätti savolaismiehen Nekalassa

Share

12 kommenttia

 1. Maininki kirjoitti: Vastaa

  Jaa no mä vähän ihmettelinkin meininkiä, ku joku pariskunta vaihtoi s-marketin parkkiksella (ei katoksessa) kaikki renkaat ? mutta tää selitti, tehä siä vaan!! ?

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Miksi siellä, jos ei ole mennyt katokseen? WHAAT!?

 2. Ihanaa, että jotkut asiat eivät koskaan yllätä! Mut hei, mitä niitä lehtikasoja korjaamaan. Ehtii sitä sitten keväälläkin.

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Niinpä! Keväällä me ollaan aina tosi reippaasti tyhjennetty piha talvikamoista ja alettu hommiin 😀 : D

 3. Kasvihuone kesken, kellari kesken, puolet lehdistä siivottu, grilli ei koskaan edes päässyt pihalle koska suomen kesä, mutta paikkasin tallin vuotavan katon ja pihalla on nyt niin kaunista, ettei edes katkenneet ponitarhan tolpat haittaa 🙂

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   JES! Kiitos tästä!

 4. Suvi kirjoitti: Vastaa

  Ihanan rento asenne! Itse kirosin aamulla, kun yritin kohmeisin sormin riipiä lapsen fillarin lukkoa auki, että saisin sen varastoon ennen kuin lumi hautaa sen lopullisesti. Ei auennut!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   (tämä on saamaton asenne!)
   Kyllä se vielä sulaa ja aukeaa! 🙂

 5. Riikka kirjoitti: Vastaa

  Elä sie huolehi! Sama juttu täällä naapurikylän kulmilla; kesärenkailla ajeltu, grilli pihalla, tramppa vielä nurtsilla, alakerran ovi edelleenkin tiivistämättä (monesko vuosi?…). Toinen lapsista kulkee syystakki päällä ja pienet talvikengät jalassa, toisella taas ainakin kolme numeroa liian isot Kuomat jalassa. Mutta hei, äidillä toppis ja paksut talvikengät! Juhuu, silti paleltaa.
  Aivan täyttä saamattomuutta meillä, tasan kun tiedettiin että lunta pukkaa ja aivan v..sti. Eikä meillä ole edes lumikolaa saati lapiota. Piti odottaa että naapuri roudaa omansa esille. Niin, milloinkas muutetaan kerrostaloon…laitetaan harkintaan!

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   Kiitos tästä! Verstaistuki aina keventää kummasti taakkaa…
   Tsemppiä sinne äkkitalveen!

 6. No näinpä tietenkin! kirjoitti: Vastaa

  Nekalan toisella laidalla yksi toinen savolaismies ei saanut koko kesänä renkaita vaihdettua. ”Nyt on kitkat valamiina alla!”

  1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

   No niin, toimiihan se noinkin!! 😀 😀

Vastaa

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.