Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vegaaninen raparperi-pekaanipähkinäpiirakka (FODMAP)

Juhannuksena edelläkävijä anoppini leipoi jälleen niin superhyvän raparperi-pekaanipähkinäpiirakan, että ihan pakko heti jakaa vegaanisen ja gluteenittoman kesäherkun ohje kaikille! Lisäksi anopin kehittelemä piirakkaresepti sopii myös herkkävatsaisille, sillä sen kaikki ainesosat soveltuvat myös FODMAP-ruokavalioon.

Reseptiä oli vähän vaikea nyhtää, sillä leipuri kovasti arpoi tarkkoja mittoja. Oli kuulemma keksinyt reseptin vähän matkan varrella ja välillä käyttänyt tarkkojen mittojen sijaan silmämääräisiä arvioita ja pihistellyt sokerissa (voisi kuulemma laittaa enemmänkin, jos ei niin kirpeästä pidä).

Mutta tällä reseptillä pitäisi päästä lähelle täydellistä ja ah, niin hyvää se olikin.

ANOPIN RAPARPERI-PEKAANIPÄHKINÄPIIRAKKA

Pohja:

– noin 3 dl kaurahiutaleita

– noin 5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

– noin 2 dl kasviöljyä tai esim Flora Culinesseä

– 2 dl (1 purkki) Oatlyn Creme Fraichea

– noin 2 dl sokeria

Täyte:

– reilu litra raparperipaloja

– noin 1 dl sokeria (tai maun mukaan), myös intiaanisokeri käy

Päällinen:

– noin 300 gr pekaanipähkinöitä

– noin 1 dl kauramaitoa

– 3 rkl kaurajauhoa

– 1 dl Flora Culinesseä

– 1-1,5 dl sokeria

Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen isossa kulhossa ja tasoita seos tiiviiksi pohjaksi uunipellille. Paista noin 10 minuuttia 200 asteessa.

Kaada 1 dl sokeria (maun mukaan) pilkottujen raparperien päälle ja lämmitä raparpereita mikrossa noin 5 minuuttia. Kaada raparperit esipaistetulle pohjalle.

Murskaa pekaanipähkinät pieniksi ja sekoita pähkinämurskeen kanssa kaikki täytteen ainekset ja lämmitä seosta mikrossa muutaman minuutin ajan kunnes sokeri sulautuu täytteen joukkoon tehden siitä ”hieman kastikemaista”. Levitä täyte tasaisesti pohjan ja raparperien päälle ja paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia 200 asteessa.

Nautitaan mielellään ulkona hyvässä seurassa.

Koko mökkiseurue fiilisteli ja hehkutti suut muikeana kekseliästä ja maistuvaa piirakkaa, joka oli aivan täydellinen seuralainen nokipannukahville. Suosittelen lämpimästi testaamaan!

Toivottavasti kaikilla oli yhtä maistuva ja rentouttava juhannus! Meillä ainakin oli ihana viikonloppu, josta nautimme saunoen, uiden, nukkuen, kalastaen, pelaten, lukien ja luonnon helmassa rentoillen.

 

Muita hyviä jälkkäri-ideoita:

Ihanan raikas Naapurin muijan posse

Anopin Kinuskii

 

Share

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.