Vihdoin tein viikonlopun kunniaksi tapas-kurssilla oppimaani sitruunaista feta-perunasalaattia ja nam, hyvää oli! Ihanaa! Peruna tekee salaatista ruokaisan ja sitruuna niin raikkaan, että kirpeä salaatti sopii hyvin esimerkiksi tuhdimpien grillailujen kylkeen. Tai ihan vaan kesälounaaksi sellaisenaan tai kylmän valkkarin kaveriksi tai tapas-pöytään tai…
Sitruunainen feta-perunasalaatti
500g uusia perunoita
200g fetaa
1-2 kpl sitruunan fileet ja kuoret raasteena (sitruunan fileet tarkoittaa hedelmän lihaa ’kalvoista’ (!!?en tiedä, mitä ovat) irti leikattuina. Itsehän en tätä tiennyt, siksi avaan asiaa)
1 ruukku basilikaa
pieni purkki kapriksia
2 pientä punasipulia
Kastike
0,5 dl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä
suolaa, sokeria, mustapippuria
(HUOM! Ohje on taas aika isolle sakille, joten kannattaa vähän räätälöidä tarpeisiin sopivaksi.)
Pese ja keitä perunat. Perunoiden kiuhuessa valmista kastike. Sekoita ainekset ja maistele mausteiden määrä sopivaksi. Sitruuna saa maistua reilusti, sillä perunat imevät osan sitruunan mausta itseensä, joten sitruuna ei maistu valmiissa salaatissa niin voimakkaasti.
Jäähdytä kypsät perunat. Paloittele ne ja lisää muut aineet: pienemmänksi revitty basilika, valutetut kaprikset hienonnettuna, punasipuli puolirenkaiksi pilkottuna ja feta murusina. Sekoita kastike ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Muistakaa, ettei tapas-kurssin oikeaoppisten sääntöjen mukaan määriä mitata ja basilikat leikataan juuresta saksilla ja koko oksa käytetään. Ettei tarvi taas pakata veitsiä ja lähteä kotiin!
Lisää tapas-kurssin ohjeita löytyy täältä.
Ehkä kesä on nyt vihdoin alkanut. Eilen istuimme naapurin muijan puutarhakeinussa yömyssyillä katselemassa kirsikkapuun kukkia ja ilmassa tuoksui jo alkukesä. Siili tuhisi taas puskassa.
Aurinkoista perjantaita kaikille!
Siili! ihanaa, mäkin haluan siilin tänne tuhisemaan. Meillä on vain pieni pupu, joka söi taloyhtiön narsissit 🙂 Oli vissiin nälkä..
Siilit on kyllä symppiksiä, vaikka vähän sitä pelkäänkin..!?
Ja loikkii meillä tässä pupukin..se ei oo vielä syöny meidän narsisseja..ehkä sillä on ollu jotain parempaa tarjolla. Hmm.
Mie teen tämän ohjeen mukaan ja syön kaiken! YKSIN!
ENKÄ KADU MITÄÄN!
Sekin on hyvä suunnitelma!! 🙂 Kannatetaan!
Hei osaatko sanoa, miten tämä salaatti toimii, jos on valmistettu edellisenä päivänä? Onko ikinä jäänyt jämiä? 🙂 Mietin juhannusgrillijuhlien (samalla häät!) tarjoilua ja haluaisin päästä mahdollisimman pienellä stressillä. Mitä enemmän valmisteluja on tehty ennen juhlia, sen parempi – vaikkakin kyseessä on rennot pirskeet.
Niin ja vielä se, että olisko tämä ohje esimerkiksi kymmenelle hengelle vai useammalle, lisäkkeenä ajateltuna, noin niin kuin suurin piirtein 🙂
Oon syönyt tätä sillain, että se oli ehkä noin 6 h ollut jääkaapissa rasiassa ja hyvää oli. Ehkä jopa parempaa..että uskoisin. (Amatöörikokkina vastaan mututuntumalla) Mutta uskoisin, että voi tehdä valmiiksi edellisenä iltana.
Ja tuosta määrästä..siellä kurssilla meitä taisi olla noin 20 tyyppiä syömässä tuosta määrästä, joka tässä on ohjeena. Tosin teimme niin monta ruokalajia, että muutama isompi ruokalusikallinen per nenä riitti. Ehkä sinuna koittaisin laskea, kuinka monta perunaa yksi juhlavieras lisukkeena söisi ja jotenkin suhteuttaa sen mukaan…oisko niin..?
Ihania juhlia ja juhannusta!! 🙂
Kiitos! Oli muuten törkeän hyvää! Tehtiin tätä yksi reilu satsi edellisiltana ja toinen isompi (”mitä jos salaatti loppuu kesken?!”) vielä seuraavana aamuna. Kapriksien tilalle kuutioitiin coctailkurkkuja, koska ”olisihan se kiva, jos sulhanenkin voisi maistaa”. Maistui vielä seuraavana aamunakin, päivälliseksikin taisi riittää, mikäs sen parempi. Ja kiitos, juhlat tosiaan olivat ihanat 🙂