Lesotinkin jo viikonloppuna onnistuneeni tekemään ihanaa ja raikasta kuha chevicheä, jonka reseptin sain työkaveriltani. En ole ikinä aikaisemmin valmistanut chevicheä, mutta työkaverini vakuutti chevichen valmituksen olevan niin helppoa, että jopa minä selviytyisin moisesta limen puristelusta!
Hyvin selvisinkin! Ja cheviche oli ihan sairaan hyvää. Pakko jakaa työkaverilta saamani resepti, joka sopii vaikka viikonloppuillallisen raikkaaksi alkupalaksi tai sellaisenaan napostelvaksi kylmän valkkarin kera.
Kuha cheviche:
– noin 250 grammaa tuoretta kuhaa
– sitruuna
– 2 limeä
– suolaa
– mustapippuria
– valkosipulin kynsi
– tuore chilipalko (puolikas)
– tuoretta korianteria
Pilko kuha-fileet sopivan pieniksi siivuiksi. Purista sitruunasta ja limeistä mehut kulhoon. Lisää mehuun muutama ripaus suolaa. Kaada mehut kuhapalojen päälle, kääntele palat mehussa. (Valutin ylimääräisen mehun vielä lautaselta pois.) Pilko chili ja pieni valkosipulin kynsi ja ripottele kuhapalojen päälle. Jauha päälle vielä mustapippuria. Laita jääkaappiin noin tunnin ajaksi.
Lisää lopuksi pienittyä korianteria kuha chevichen päälle. Ihana cheviche maistuu varmasti kaikille sushien ja graavikalojen ystäville.
Vaikeusaste: Jos määki, niin sääki osaat!
HUOM: Suomessa suositellaan järvikalan pakastamista 2-3 päivän ajan ennen kuin sen syö cevichen tavoin raakana.
Tompalle kiitos reseptistä!
Herkullista viikonloppua kaikille! Meillä on ohjelmassa viisivuotissynttärit 2/2 sekä pikku pikku terassiprokkis, alkaahan terassikausi jo olla tuloillaan.
Muita ideoita viikonloppukokkailuihin:
¡¡¡Noooo!!! Ei leche de tigre ole mitään ylimääräistä, joka heitetään pois! Tässä on nyt selvästi jotain traumaattista kurpitsansiemen-tapauksen toistoa havaittavissa 😀
No ei, kukin toki tyylillään, ja jos kerran tuli hyvää, niin kaikki hyvin. Mutta kerron nyt silti, että perulais-chileläisten kontaktieni mukaan se kaikki mehu jätetään maustumaan kalojen ja muiden hörsöjen kanssa. Syntyvä neste, eli leche de tigre, eli tiikerinmaito, on suurta herkkua (joka kuulemma myös parantaa krapulan ja saa rakkauselämän leimahtamaan liekkeihin:D ). Se jätetään astiaan ja cevichen loputtua keskustellaan, ketkä saavat etuoikeuden nauttia sen…jos ei jokaisella sitten ole omaa kulhoa, josta viimeiset pisarat tyylikkäästi hörpätään. Tai sitten jotkut kai tarjoaa sen erikseen jostain pikkulaseista tms, mutta tässäkin tapauksessa liemi otetaan erikseen vasta kypsytyksen jälkeen.
En todo caso, kiitos reseptistä! Pitääkin taas kokkailla lattariruokaa:) Jos jatkat kokeiluja, niin keitetty tai paahdettu bataatti on myös herkkua cevichen kanssa.
Hei, kiitos tiedosta. Itseasiassa vähän kadutti jälkikäteen, luulin, että kuha lillui liikaa, mutta syödessä nesteet juurikin oli paras osa!!
Täytyykin harkita tuota bataattia kaveriksi! 🙂 Kiitos vinkistä!!
Miten niin muka granola on mysliä mutta piirakka on chevicheä?
Eihän tässä mitään piirakkaa oo ?
Hyvä ja samalla kryptinen kysymys!
Ceviche on täälläkin suurta herkkua!
Kokki pienenä sivuhuomiona huutelee täällä kuitenkin, että Suomessa suositellaan järvikalan pakastamista 2-3 päivän ajan ennen kuin sen syö cevichen tavoin raakana. Hapolla kypsentäminen kun ei tapa järvikaloissa mahdollisesti esiintyviä matoja tai muita loisia.
Hei kiitos tästä huomiosta! Lisään heti ohjeeseen!!
Helou! Näytin tätä oppilaille, kun tuli oppikirjassa ceviche vastaan. Gracias!! ?
Mahtavaa, olen tuottanut opetusmateriaalia!