Tietoa mainostajalle ›

Murskaperunat

Nyssi! Kuten lupasin – uusi perunaresepti! Voin pian perustaa perunablogin, onhan meikän rapeiden lohkoperunoiden resepti jo tunnettu google-klassikko (Asikaine-rapea-peruna -sanayhdistelmällä saavutaan sivuilleni lähes yhtä monta kertaa päivässä kuin hakusanoilla Asikaine-Nekala-Hippi). Niin ja myös keväällä jakamani Hasselback-perunoiden resepti sai positiivista palautetta.

Jep. Tällä kertaa potaska on lainattu.

Viime viikolla miettiessämme jälleen joka päiväistä perunaamme, bongasimme uusimmasta Trendistä lyttyperunoiden ohjeen, josta vähän varioiden valmistimme superherkullisia perunoita. Keitimme perunoita vähän pidempään, sillä ne eivät kummasti menneet lyttyyn, kuten trendikkäässä ohjeessa, vaan lähinnä murskaksi, josta repsotti kuoria, jotka rapeiksi paahtuneina vasta hyviä olivatkin! Suosittelen siis murskaamaan ja repsottamaan!

Alkuperäinen ohje on Lilyssä täällä ja meidän kokkailema, inasen varioitu versio, kas näin:

MURSKAPERUNAT

– uusia perunoita

– oliiviöljyä

– etikkaa, sitruunaa, suolaa, ruohosipulia tai muita mieluisia mausteita

Keitetään uusia perunoita kuorineen lähes kypsiksi. Murskataan perunat uunin pellille esimerkiksi Iittalan lasikannulla. Ripotellaan päälle reippaasti oliiviöljyä ja sormisuolaa. Paistetaan uunissa (grillivastuksella) 225 asteessa noin 20 minuuttia kunnes perunoiden pinta on rapsakka.

Ripotellaan päälle suolaa, etikkaa, sitruunaa, pippuria ja ruohosipulia.

Aivan parasta murskaa! Maistui hyvin myös lapsille härkispihvien kera. Ja toki rapsakoita repaleita voi nauttia vaikka ihan sellaisenaan kermaviilidipin kaverina. Suosittelen testaamaan!

Etikka on kyllä täysin aliarvostettu asia, pitää taas ottaa haltuun. Mahtavasti sopi rapeisiin perunoihin mausteeksi, niin kuin raikas sitruunakin.

Hyvää alkanutta viikkoa! Meikä lajitteli äsken _melkein_ kaikki lelut ja pelit, juhuu. Haluaisin itse asiassa kertoa lajitteluprokkiksesta lisää ja huutaa, mitä helvettiä täällä talossa tapahtuu, mutta hillitsen itseni, jos tästäkin jakamastani potaskapostauksesta tulee hullu hitti, niin ei kaikkien kotikokkien tarvitse joka perunakokkailullaan lukea uskomatonta hertsinvertterinpertterinsekoilua. Eli moro!

 

Lisää potaskaa:

Rapeat lohkoperunat

Helpot herkkupotut – Hasselbackat

Sitruunainen Feta-perunasalaatti

Patatas Bravas

 

Share

9 kommenttia

  1. J kirjoitti: Vastaa

    Mitä etikkaa laitot?

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Meillä oli vaan omenaviinietikkaa, joten sitä. Hyvää oli! Valkoviinietikka saattaa olla parempaa 🙂

  2. V kirjoitti: Vastaa

    Ooh nämähän muistuttavat portugalilaisia batatas a murro perunoita jotka perinteisesti murskataan nyrkillä 🙂 Suosittelen pottujen iskemistä, se on hauska ohjelmanumero! Toki kuumien perunoiden kanssa täytyy olla tarkka.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Hei hyvä idea, pitääkin seuraavan kerran ottaa nuo pikkukokit tuohon murskavaiheeseen ;D

  3. Aurinko kirjoitti: Vastaa

    Hei kiitos ihan huippuhyvästä blogista! Olen lueskellut tätä hykerrellen ehkä n kuukauden ajan vasta, ja nyt muutama päivä sitten tajusin, että mun on pakko lukea kaikki postaukset alusta asti, kun tää on vaan niin helmeä. (Ja luin sitten mm toissayönä klo 02-04, kun lapsi herätti lyhyesti kahden aikaan, ja miksi turhaan itse jatkaa unia, jos voi lukea Asikaista…?!) Äsken sekoilin eteenpäin klikkailun kanssa ja päädyin lukemaan tän uusimman tekstin siten, että luulin sen olevan maaliskuulta 2015 seuraava teksti siitä, mistä luin edellisen. Ja sain hepulin, kun en kyllä ole Hasselbacka-ohjetta lukenut, eli oonko voinut missata muka jonkun muunkin tekstin, ja selasin paniikissa maaliskuun 2015 luetteloa läpi ja etsin perunoita. Kunnes tajusin, että olen vahingossa klikannut itseni etusivulle, ja että kahden lapsen äidillä pitäisi ehkä kylpylälomalla olla jotain muuta tekemistä…

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Ahahhhahhaaaha! JEE! HEi vähänkö ilahduttaa kuulla, että olet noinkin tarkasti lukenut juttujani, ihan mahtavaa ja toivottavasti tykkäät lukea myös jatkossa! Tuli tästä ihan todella hyvä mieli,

      mutta MUISTA NAUTTIA MYÖS KYLPYLÄLOMASTA!! ;D
      IHanaa kesää sinne!!

  4. pottu on pop kirjoitti: Vastaa

    Kiitos näistä ihanista perunaresepteistä, ostan keittokirjan heti kun se tulee myyntiin. Nämä testattu – toimii. Rapeat lohkopotut testattu – toimii. Hasselbackat palautu muistiin kun niistä täältä blogista luin – toimii. Uusia pottureseptejä odotellen. Tässä sulle yks mahtava perunaresepti:
    https://www.soppa365.fi/reseptit/me-naiset/lisukkeet/pussiperunat

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Hei, mahtava kuulla, jee!! Peruna on kyllä parasta. Testaan heti tällä viikolla tuota vinkkaamaasi reseptiä, kiitos siitä 🙂

  5. Katri kirjoitti: Vastaa

    Hyvä potturesepti, tänään testattiin!

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.