Tietoa mainostajalle ›

Helpot rapeat perunat

P5180146Uskomattoman suosion saanut lohkoperunareseptini saa nyt varteenotettavan haastajan! Haha!

En tiedä helpompaa (!!!) ja herkullisempaa pottureseptiä kuin keväällä kiireisessä arjessa vahingossa keksimäni yksinkertainen tapa tehdä rapeita perunoita, joiden valmistusohjetta vieraat aina poikkeuksetta kyselevät.

Jakoon siis!

P5180127Pese perunat ja leikkaa kuutioiksi (HUOM! Ei tarvitse edes kuoria, hah.) Heittele kuutiot isoon kulhoon, johon on kaadettua öljyä sekä ripoteltu pippuria, suolaa ja mieluisia mausteita, vaikka ripaus oreganoa tai chiliä.

P5180130

Pyörittele perunat kulhossa  öljy-mausteseoksessa. Kaada pellille, levitä perunat erilleen toisistaan. Paista grillivastuksella 20-30 minuuttia noin 200 asteessa kunnes perunat ovat rapeita ja rusehtavia.

P5180147Ihan parhaita perunoita! Nam! Päältä rapeita, sisältä pehmeitä. Täydellisiä! Helppo pilkkoa ja sekoittaa lasten kanssa yhdessä. Uuniin vaikka kalan kaveriksi. Suosittelen!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

 

Katso myös:

Tapas-ohjeita (mm. patatas bravas)

Lohkoperunat

Sitruunainen feta-peruna-salaatti

Share

10 kommenttia

  1. Laura kirjoitti: Vastaa

    …luin että ”helppo pilkkoa ja sekoittaa lasten kanssa uuniin!”

    Yhyy, nukkumaan.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Ties vaikka mitä oisin kirjotelluki 😉

  2. Minä vain kirjoitti: Vastaa

    Sitruuna-grillimausteen kanssa ihanaa! Jos haluaa gurmeeta, niin voi paloittelemisen sijaan leikata perunaan pieniä viiltoja yhden sivun täyteen (vähän kuin makkaraan tehdään viiltoja, mutta paljon tiheämpään, pottu aukeaa kauniisti uunissa), ja sivellä tuolla öljymausteseoksella. Tulee tosi esteettisiä pottuja kuule! Ja maistuukin hyvältä. 😉

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Hei kiitos vinkistä, mahtavaa! Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla!! Viillot kuulostaa tosin jo astetta haastavammalta kokkaamiselta, mutta EHKÄ MÄÄ SELVIÄISIN SIITÄ!!!
      Ilmoittelen, miten kävi 😉

  3. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

    Tosi helppoja… Normi vastuksilla uuniin, ei ollut ruskeita vielä puolen tunnin jälkeenkään, melkolailla tunti uunissa, oli aika nahkeita.. ja liikaa suolaa!!! millai ei voi näissä onnistua?!

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      Voi EIII! En ymmärrä, miten ei ole onnistunut! Oon tehnyt näitä monta kertaa ja onnistunut joka kerta!(jopa minä, jolla ei pannarit tai muut perushommat onnistus!!)
      Voiko uunissa olla eroja? Levititkö ne pellille ns. erilleen? (tosin oon tehny näitä myös isomman satsin kerralla, jolloin potut on ollu vähän kasassa, silloin pidin vaan pidempään, eikä ehkä ollu ihan niin rapsakoita, mutta parempia.
      VOI EI VOI EI! Oon pahoillani!! 🙁

  4. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

    😀 Mua niin nauratti se että en edes Asikaisen reseptillä onnistu! Levitin ne erikseen mutta olisko ollu vika siinä etten laittanu grillivastuksia? Luin ohjeen tarkemmin vähän liian myöhään…

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      No joo, se on kyllä pohjanoteeraus 😀 KAUHEETA!! Mutta siis niin, oon pahoillani, ettei resepti toiminut ja tätä täällä kotona mietinkin, että mikä meni pieleen. Hippi sanoi, ettei aina laita grillivastusta, mutta pitää pienemmällä lämmöllä vähän pidempään (muttei kyllä tuntia, koska perunat on aika pieniä ja valmistuu nopeemmin), tosiaan ollaan tehty näitä aika usein.
      Voisiko se olla kiertoilmassa? Onko uuni kiertoilma? Tämä pitää ratkaista!!

  5. -Karoliina kirjoitti: Vastaa

    Meil ei oo kiertoilmaa, eli ihan vanhanajan uuni. sitä mä sit ajattelin et olisko se tarvinnu sen ku sitte ku nostin lämpöö vähän korkeemmalle ni alko pinta ruskistuu.

    1. Asikaine kirjoitti: Vastaa

      No voihan ei, oisko se sitten tämä kiertoilma-asia, koska muuta en keksi 🙁 HÖH!!!

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.