Äitin pannari

P1150362.JPG

– Mutta mää haluan sitä pannaria, mitä isä tekee.

– Tää on sitä ihan samaa.

– Mutta tää ei näytä siltä.

– Tää on sitä ihan samaa pannukakkua, ihan sama ohje oli.

– Mutta mää haluan sellasen palasen, josta voin haukata!

– …no.. tästä ei oikein ny saa sellasta.

– Mutta mää en haluu syödä pannaria lusikalla!

– Tätä pitää ny vaan syödä lusikalla..ku ei tätä oikein saa syötyä muute..

– Ai miks?

– Koska tästä ei ny vaa saa paloja.

– Ai miks?

– No ku se ei lähe irti tosta paperista.

– Ai miks? 

– Koska se on äitin tekemää pannaria!

– Ai että se meni pilalle?

– Ei menny, tää on tosi hyvää!

– Mää haluun isän pannaria.

– ….

– Äiti, koska isä tulee?

 

Jätän ohjeen jakamatta tälläkin kertaa.

Armollista lauantaita kaikille!

 

Share

30 kommenttia

  1. Norps kirjoitti: Vastaa

    Mahtavaa! Mäkin tein eilen kotipäivän kunniaksi ”pannaria” ja korvasin osan jauhoista soijajauhoilla. Lopputulos, että lapset söi pelkkää sokeria pannaria päältä.

  2. Norps kirjoitti: Vastaa

    Niin ja siis todella mietin miksen voi onnistua edes näin yksinkertaisessa kotiäiteilyssä.

  3. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Äläpä! Mää en ees korvannut mitään millään ja tässä on tulos! 🙁

    PETOSTA!

  4. Helmi K kirjoitti: Vastaa

    AHHHAHAHAAAAAAAAAAA!!!!

    ps. en ole onnistunut pannarissa koskaan. Tää on osa jotain meitä suurempaa salaliittoa.

  5. Vierailija kirjoitti: Vastaa

    Minäkään en osaa tehdä pannaria. Oon kokeillut niin mutsin kuin mieheni luottoreseptit (älyttömän hyviä molemmat ja ne penteleet onnistuvat sen kanssa aina) ja monta muutakin (köksän kirjasta lähtien) ja ei tuu pannukakkua, tulee jotain ihme #%”%%” rieskaa tms.

    En tajua, en osaa (ja olen saanut ihan kädestä pitäen opastusta että ”tee näin”).

    Mutta hah. Lapsella todettiin muna-allergia ja kehitin itse (!!!) munattoman pannarin reseptin ja siitä tulee ihan älyttömän törkeän hyvää pannaria, aina. Tai oikeasti aina kun minä teen, mies ei osaa tehdä sitä. Ihme juttu.

  6. Oranssinen kirjoitti: Vastaa

    Tässä resepti, joka ei ehkä perinteisen pannarin makuinen ole, mutta voi apua miten hyvää.

    4dl jauhoja
    1,5 dl sokeria
    kukkura tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    kukkura tl vaniljasokeria
    8 dl maitoa
    2 kananmunaa
    100g sulatettua margariinia

    kuivat aineet sekaisin, sitten maito, munat ja lopuksi rasva. Leivinpaperoidulle pellille ja 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.

    Onnistuu hyvin myös gluteenittomana sekä  soijamaidosta/kauramaidosta/riisimaidosta.
    Ei tartte hilloa eikä sokeria päälle…

  7. possu kirjoitti: Vastaa

    Mulla ei edes riitä rohkeus tällasiin kokeiluihin, te ootte tosi reippaita!

  8. Luppakorva kirjoitti: Vastaa

    Mäkin tein tänään pannaria, ja jostain syystä se jäi keskeltä ihan löllöksi vaikka tein ihan ohjeen mukaan ja paistoin tarpeeksi kauan ja päältä näytti kypsältä. En ymmärrä, miten näinkin yksinkertaisessa asiassa voi mokata. Mutta makuhan se ratkaisee 🙂 Ja pannari meni takaisin uuniin sämpylöiden jälkilämmölle..

  9. Vierailija kirjoitti: Vastaa

    Tiäks Asikaine miks tykkään sun blogista ihan sikana? Sulla ei kaikki oo ihanaa! Oon selannu tsiljoona blogia ja yleisin vika niissä on ihanuus: ”Laitoin ihanat pellavaverhot ihanalle lasikuistillemme ja söimme ihanien lastemme kanssa ihanaa pannukakkua, jonka valmistin meidän ihanassa leivinuunissa. Ai että, kun oli ihanan tunnelmallista!” Kuka prkl jaksaa lukea tollasta? Mä just löysin yhdenkin kivan blogin, jossa oli vuodesta 2009 lähtien tähän päivään saakka joka päivä postattu jotain ihanaa!

  10. koikkarista... kirjoitti: Vastaa

    Voitko jakaa reseptin? Mun tytär ei syö mitään munajuttuja, kun oli myös aikoinaan muna-allergia joka sitten hieman väistyi. Mutta munakammo elää edelleen!

  11. CougarWoman kirjoitti: Vastaa

    Mä en kanssa osaa tehdä pannaria! Osaan tehdä sushia, maustaa itse intialaiset curryt just sopiviksi ilman mitään valmiita mausteseoksia, paistaa ankanrinnat ja tehdä creme bruleen, mutta sitä perkeleen pannukakkua en osaa tehdä. 

     

  12. Hertta Maria kirjoitti: Vastaa

    Hei mä luin tän koko blogin läpi eilisillan ja tän päivän aikana (ois pitäny ottaa aikaa, voin kertoa että kyllä muuten kesti :D) ja pakko sanoa että kiitos, tän on oltava parasta ikinä! <3

  13. RdS kirjoitti: Vastaa

    Mää oon muutaman kerran ollut niin reipas, että olen kokeillut ruskean kastikkeen tekemistä. En kokeile enää. Siitä tulee joko ihan valkosta tai paakkusta tai palannutta, mielivän kielivää siitä ei saa ikinä.

  14. Salallaa kirjoitti: Vastaa

    Meillä käytössä ihan sama äidiltä saatu ohje ja kyllä onnistuu ja maistuu aina vain.

  15. Vierailija kirjoitti: Vastaa

    Mäkin oon tehny ton saman pannarin. Käytin vielä vahingon maksimoimiseksi voipaperia leivinpaperin sijasta, jolloin säälittävä pannarinlätyskä jäi siihen kiinni niin, ettei saanut irti edes lusikalla.

  16. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    IHan oikeesti! Sama ohje! Mitä helvettiä!!!?

  17. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Ahahahahahah rieskaa! Meillä tuli lähinnä sellasta velli raapaletta !!!? 😀

    Mutta hei, se oli kohtalo, koska osasit sitten kehittää sen munattoman!! Hyvä sää!

  18. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    TÄMÄ ON SE OHJE, jolla tein tuon!!!!!!!!

    !!!??????????
    ??
    ???

  19. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hyvä possu, ei näköjään meinaa kannata edes kokeilla….

  20. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Sinne pisteitä hyvästä yrityksestä! Ite en oo uskaltanu kokeilla ruskeeta, enkä valkoista…

  21. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Hyvä sää!

    Ja joo, toi oli kyllä itseasiassa hyvänmakusta, kun sain kaapaistua sitä vähän irti…mutta ei se yhtään vetänyt vertoja Hipin tekemälle:(

  22. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    No mutta ihana kuulla! 😀

    Mikä ihme voi olla..luulin jotenkin, että pannari ois helppo (mitään ankanrintoja en ees lähe kokeileen..). Sama kun kerran tein Saksassa kaverillä lättyjä..nää on tosi helppoja.. NOT!

  23. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    No mutta on mulla täällä näitä ihania kommentteja! JEe! Kiitos tästä 😀

    Mukava kuulla, että tykkäät lueskella. Oishan se ihanaa, jos ois aina ihanaa, mutta ku pannukakutkaan ei onnistu! ;D

  24. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Haha! HULLU!

    Hauska kuulla, että oot lukenu! Ja ois ollu kiva tietää, kauanko kesti! 🙂 Toivottavasti palaat tänne myös jatkossa..ettei ihan tullu mitta täyteen..

  25. Asikaine kirjoitti: Vastaa

    Ais saathana,..mää kerran tein pitsan voipaperille…huoh!

    Tsemppiä sinne… <3

  26. possu kirjoitti: Vastaa

    Meillä ruskea kastike tulee Knorrin purkista. Ette varmaan arvaa miksi…

    nim. Kätevä emäntä

  27. Kateliini kirjoitti: Vastaa

    KIITOS! Onnistuin pannukakun teossa ekaa kertaa elämässäni! Ja tein vielä maissijauhoihin, NAM!! 😛

  28. Vierailija kirjoitti: Vastaa

    Tällainen se ohje oli, olennaisesti muna on korvattu maitojauheella.
    Munaton pannari, pieni annos (uunivuokaan, pellilliseen pitäisi tuplata vähintäänkin):
    – 1dl maitojauhe
    – 2dl jauho
    – 3,3dl vesi
    – loraus öljyä
    Kaikki sekaisin ja mielellään annetaan turvota tunti tai pari. Uunivuokaan muutama nokare voita (tai öljyä pohjalle), sulatus lämpimässä uunissa, taikina päälle ja paista kunnes näyttää hyvältä.

  29. Rinkeli2 kirjoitti: Vastaa

    Kerran tein pannaria lainakämpän kaasu-uunissa. En tiennyt, että se hella oli vähän vino (vanha talo, saattoi olla vino koko lattiakin), pannaritaikina oli valunut pellin toiseen laitaan. Lopputulos: palanutta karstaa toisella pellin puoliskolla, raakaa velliä toisella. Ei oo helppoo olla pannarintuoksuinen kodin hengetär.

  30. mungoliini kirjoitti: Vastaa

    lisää jauhoja. että se on rehellisesti paksumpaa se taikina eikä niinkun vettä. ei nää onnistu mullakaan muuten, jos se taikina on juoksevaa kun vesi!

Vastaa käyttäjälle Oranssinen Peruuta vastaus

Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.